MUSEU JOGUET

Durant l’estiu de 2015 hem començat a fer 4 visites i tallers familiars diferents al Museu del Joguet:


FES-TE AMIC DELS ROBOTS!
Saps qui és la Robot Maria? La vols veure a Figueres? Has vist la pel·lícula Metròplis? Com eren els robots abans? Com són ara? I com seran en el futur? Són extraterrestres d’altre planetes o són amics teus i t’ajuden?

A partir de la col·lecció de robots del Museu i amb fragments de pel·lícules, dibuixos, joguines i robots reals descobrirem tot UN MÓN ROBÒTIC!

Després farem un taller artístic on cada nen farà el seu robot personalitzat de materials reciclats. Quan tinguem tots els robots fets, entre tots realitzem una stopmotion i els robots es mouran i tindran vida!


FEM UNA PEL·LÍCULA!
Què és una joguina òptica? Què és un zootrop?Vols veure imatges amb moviment?

Quan entrem al museu ja veiem un zootrop a l’entrada, que és una joguina òptica. Quan el deixem girar veiem imatges en moviment!
A partir de la col·lecció dels teatrets d’ombres, llanternes màgiques, projectors i altres objectes que creen il·lusions de moviment veurem i entendrem l’origen del cinema!
Farem una activitat on cada participant podrà escollir entre fer uns dibuixos pel zootrop o un flipbook i gravarem les imatges en moviment…farem una pel·li!


FEM MÀGIA!
Vols venir a fer màgia en el museu? Perquè li agradava tant la màgia a Joan Brossa? I quins trucs eren els més exitosos del Mag Andreu? Com feia màgia en Georges Méliès amb les tècniques del timelapse i stop-trick?

Ensenyarem a tots els participants a fer trucs de màgia utilitzant la tècnica de la stopmotion.
Amb una aplicació stopmotion instal·lada en el vostre mòbil podreu fer una pel·lícula on tot és possible!


BUSQUEM JOGUETS QUAN ÉS FOSC!
Què fan els joguets del museu quan es fa fosc? Vols venir a espiar amb una llanterna? Què ens trobarem a la foscor en el museu del joguet?

Farem un recorregut per tot el museu per investigar i descobrir què passa realment quan el museu del joguet es fa fosc.
Podrem aprofitar per jugar amb tot el que hem descobert i també amb les nostre llanternes que faran ombres que les transformarem creant tot un món d’il·lusions i fantasia.


http://www.mjc.cat

Facebook: Museu del Joguet de Catalunya – Figueres

MARTA
IMG_2338
image5
IMG_2276

IMG_2269
P1160650
IMG_2541
ombres