Identitats ImPossibles

dsc_6172
dsc_6181
dsc_6146

“Identitats ImPossibles. Gènere, desig i iconografia”, és el títol de l’exposició que s’inaugura dissabte al Museu dels Sants i que serà l’eix central de l’itinerari homònim, dedicat a la diversitat sexual i de gènere.
L’exposició està articulada a través de dos eixos: un de caire social i un que amb una vessant artística, que relaciona els apartats de l’exposició amb la iconografia.

 
“Identitats ImPossibles. Gènere, desig i iconografia”, una exposició a través de la qual es vol parlar de la diversitat sexual i gènere a través de la iconografia.
L’exposició es divideix en cinc àmbits. S’inicia amb una presentació del projecte i dels testimonis. Segueix amb un apartat on es parla del descobriment de la identitat i com una negació en aquest sentit impedeix desenvolupar-se com a persona. Després d’un àmbit dedicat al desig sexual, hi trobarem un espai en què es parla de violències: LGTBI fòbia i de les seves conseqüències a nivell personal. Finalment, es proposa un espai educatiu i de reflexió on s’interpel·la els usuaris a fer-se preguntes i a pensar.

Cadascun dels àmbits compta, a més, amb un altre nivell de continguts amb una vessant artística i relacionada amb la iconografia. Hi podrem veure obres d’autors reconeguts així com d’artistes emergents, a través de les quals s’aprofundeix en la reflexió de les diferents temàtiques tractades.

L’àmbit educatiu, les activitats educatives i els dossier per ESO i BTX estan dissenyats per la MARTA&PETRA (Art per tots costats).

Els grups escolars que venen a visitar l’exposició hi troben espai per reflexionar. A través d’una activitat educativa parlen dels diferents temes, donen la seva opinió i poden escriure les seves respostes a les preguntes principals a la paret. Els seus reflexes als diferents miralls donen una visió diversa de la seva identitat i la de l’altre.

img_9748
img_9751
dsc_6191
dsc_6156
dsc_6163
img_9750

 

img_9754
dsc_6153
img_9755